Va prezentam propunerile noastre ca si solutii de sudare pentru durificarea discurilor agricole cat si tehnologia de lucru.
Garantam beneficii utilizatorilor care folosesc aceasta tehnica de placare cu straturi dure cu electrozi a discurilor agricole.
1. Incarcare se face prin sudare se face prin parta concava a discului si daca este necesar se polizeaza discul pe partea convexa.
2. Deoarece discurile pot fi din material calibil, recomandam sa se preincalzeasca la 350-400gC. Partea convexa a discului se curata prin polizare si se incarca prin sudare in latime de aproximativ 20-30mm de la muchie cu acest tip de electrozi. Incarcarea se incepe de la muchie inspre interior.
3. Cordoanele depuse trebuie sa fie cat se poate de subtiri si netede.
4. Se raceste incet.
Aprofundand subiectul putem oferi chiar solutii dedicate in functie de tipul de sol, desi solutia propusa ca si produs aici este cea mai generalista. :
1. sol umed-uscat : Capilla® 54 W(click aici) & Capilla® 60 HRC(click aici)
2. sol uscat : Electrozi SORMAIT (click aici) sau mai duri Capilla® 540 NB(click aici)
Pentru acest gen de aplicatii, putem oferi solutii competitive si pentru incarcare discurilor agricole cu sarmei pline (MIG & TIG) sau tubulare - trimiteti solicitarea dvs pe office@alloy.ro)
Intampinati probleme in acest gen de aplicatii de durificare a discurilor agricole ? Aveti un anumit tip de sol foarte dur ? Intrebati-ne si informati-ne toate aceste detalii, deoarece putem oferi solutii dedicate in functie de toate aceste aspecte pentru cele mai bune rezultate.
Un mic detaliu va informam, materialul depus pe discul agricol este de peste 15-20 de ori mai dur decat materialul din care este realizat discul. Tocmai de aceea, in anumite situatii noi recomandam chiar sa aplicati straturi dure inca de la inceput, chiar daca discul agricol este nou, deoarece ii va prelungi viata foarte mult.
Asteptam comentariile si intrebarile dvs.
Multumim, o seara buna !
3 Comentarii
Daca solul este foarte dur, cum a fost in aceasta toamna, ce electrozi recomandati?
Daca solul este extrem de dur inseamna ca si abraziunea exercitata asupra discurilor este una severa. Din aceasta cauza recomandam un electrod cu carbura mare de crom (peste 20%), chiar aliat cu alte tipuri de alloy-uri care sa duca duritatea finala undeva la 65HRC, pentru cele mai bune rezultate. Avem in gama cateva tipuri de aliaje de genul, rugam sa ne contactati ca sa va explicam in detaliu.Multumesc !
Organele utilajelor agricole ce intra in contact cu solul sunt confectionate din oteluri cu continut ridicat de mangan. Acele oteluri nu se cam calesc ci se imbunatatesc superficial. Dupa sudare, la racire, exista riscul aparitiei fisurilor. La utilizarea pieselor prin soc, exista riscul aparitiei de fisuri in ZIT. Recomand control vizual dupa curatare cu peria de sarma. La plugurile agricole sau cormorane exista placi de schimb. Plugul este confectionat din otel obisnuit si doar partea activa care intra in sol este din tabla manganoasa. Este fixata cu suruburi.
Bună ziua.
Referitor la subiectul privind încărcarea dura a discurilor agricole. La punctul 1 se scrie ca încărcarea dura se face pe partea concava(scobitura) a discului , apoi la punctul 2 scrie ca încărcarea se face pe partea convexa(bombata) a discului. Acum lămuriți-mă și pe mine unde se aplica stratul dur pe partea concava(scobitura-ceea ce ar fi corect părerea mea dupa modul cum lucreaza talerul) sau partea convexa(bombata)....?
O zi buna. Aștept răspunsul dv.
Buna ziua. Deoarece sunt mai multe tipuri de cutite de plug, luati in considerare ca incarcarea dura a cutitului de plug prin sudare, se va realiza in zona activa unde exista uzura, dat fiind abraziunea severa a solului, ceea ce dvs stiti din practica. Zona depusa cu material dur se va comporta cu un strat tampon, care impedica cutitul sa isi mai piarda forma. Materialul depus este mult mai dur decat materialul din care este produs cutitul. Pentru mai multe detalii, va stam cu placere la dispozitie. Multumesc !
Lasa un mesaj: